Nasveti za uporabnike osebne asistence:

  1. Jasno Komunicirajte: Ko sodelujete s svojim osebnim asistentom, bodite jasni in odprti glede svojih potreb, želja in pričakovanj. Komunikacija je ključna za uspešno sodelovanje.

  2. Postavite Cilje: Opredelite svoje cilje in pričakovanja glede osebne asistence. S skupno določitvijo ciljev boste lažje usmerjali svojega asistenta in dosegli želene rezultate.

  3. Sodelujte pri Načrtovanju Dneva: Aktivno sodelujte pri načrtovanju dnevnih aktivnosti. Osebna asistenca je prilagojena vam, zato je pomembno, da določite prednostne naloge in časovne okvire.

  4. Bodite Odprti za Spremembe: Fleksibilnost je ključna v osebni asistenci. Bodite odprti za prilagoditve in spremembe, saj se lahko okoliščine spreminjajo.

  5. Vzpostavite Zaupen Odnos: Gradite zaupen odnos s svojim osebnim asistentom. To bo olajšalo komunikacijo in omogočilo boljše razumevanje vaših potreb.

  6. Redno Dajte Povratne Informacije: Redno dajte povratne informacije o delu osebnega asistenta. Če nekaj deluje dobro, pohvalite. Če se pojavijo težave, jih konstruktivno izrazite in skupaj poiščite rešitve.

  7. Vključite Osebnega Asistenta v Skupnost: Spodbujajte sodelovanje osebnega asistenta v lokalni skupnosti. To lahko poveča vašo socialno vključenost in omogoči osebnemu asistentu boljše razumevanje vašega življenjskega okolja.

  8. Izobražujte se o Pravicah in Možnostih: Informirajte se o svojih pravicah in možnostih v okviru osebne asistence. To vam bo omogočilo boljše razumevanje storitve ter izkoristek vseh dostopnih virov in podpor.

  9. Vzdržujte Odprt Dialog: Ohranjajte odprt dialog s svojim osebnim asistentom. Sproti izražajte svoje potrebe in se pogovarjajte o morebitnih spremembah ali izboljšavah.

  10. Skrbite za Svoje Dobro Počutje: Ne pozabite na svoje dobro počutje. Osebna asistenca je tu, da vam olajša življenje, zato se osredotočite na stvari, ki vam prinašajo radost in zadovoljstvo.